Διάκριση στον διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2023

Η ομάδα μας συμμετείχε για πρώτη φορά στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2023 με το έργο της VRSat και διακρίθηκε με το βραβείο “Most Professional Team”. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία την οποία θα επαναλάβουμε!

Από τις 20 ομάδες που αρχικά πέρασαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού, μόλις 7 κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πορεία τους και να συμμετάσχουν στην τελική φάση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το τετραήμερο 20-23 Απριλίου 2023. Ανάμεσα τους και εμείς!

Την Πέμπτη 20 Απριλίου μεταβήκαμε από το αεροδρόμιο κατευθείαν στους χώρους του ΕΚΠΑ που πραγματοποιήθηκαν οι τελικές ρυθμίσεις και διορθώσεις των δορυφόρων όλων των ομάδων. Ήταν μια πυρετώδης διαδικασία που διήρκησε μέχρι το βράδυ. Στο τέλος όλοι οι δορυφόροι πέρασαν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο και τέθηκαν σε καραντίνα από τους διοργανωτές για την επόμενη ημέρα. Παράλληλα όλες οι ομάδες πραγματοποίησαν τις αρχικές παρουσιάσεις τους με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου ήταν η ημέρα εκτόξευσης! Μεταβήκαμε με όλες τις ομάδες στο αεροδρόμιο Κάστρου Κωπαΐδας και ο δορυφόρος μας ήταν στην πρώτη εκτόξευση, μαζί με άλλες τρεις ομάδες.

Βίντεο από την στιγμή της εκτόξευσης

Ο δορυφόρος μας απελευθερώθηκε κανονικά από τον πύραυλο και συνδέθηκε με τον σταθμό βάσης στέλνοντας τα δεδομένα του. Το αλεξίπτωτο μας άνοιξε και ο δορυφόρος προσγειώθηκε στο έδαφος χωρίς προβλήματα.

Η ομάδα ανάκτησης εντόπισε τον δορυφόρο ο οποίος ήταν άθικτος και λειτουργικός. Επιστρέψαμε στην Αθήνα για να ξεκουραστούμε και να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας για την επόμενη ημέρα.

Επιστρέφοντας με τον δορυφόρο μας από το σημείο που προσγειώθηκε

Το Σάββατο 22 Απριλίου μεταβήκαμε και πάλι στους χώρους του ΕΚΠΑ για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα που κατέγραψε ο δορυφόρος, να δοκιμάσουμε το σύστημα VR και να ετοιμάσουμε την τελική μας παρουσίαση. Εκεί προέκυψε και η συνεργασία μας με την ομάδα V-SPACE, η οποία μας παραχώρησε τα δικά της δεδομένα ώστε να αναπαραστήσουμε και την δική τους πορεία στο εικονικό περιβάλλον VR που έχουμε αναπτύξει. Ευχαριστούμε θερμά τα παιδιά και τους υπεύθυνους της ομάδας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν! Αφού ολοκληρώσαμε παρουσιάσεις και σύστημα VR παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για την ψυχική υγεία που διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού για όλες τις ομάδες.

Την Κυριακή 23 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι τελικές παρουσιάσεις από όλες τις ομάδες μπροστά και στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Όλες είχαν πολύ ενδιαφέρον και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι περισσότερες ομάδες (και η δική μας φυσικά) έδειξαν πως όλα τα παιδιά είχαν τις δυνάμεις και την θέληση να ολοκληρώσουν τις αποστολές τους. Από την πλευρά μας παρουσιάσαμε το σύστημα VR που έχουμε αναπτύξει και το οποίο δείχνει την πορεία οποιουδήποτε δορυφόρου σε εικονικό περιβάλλον με βάση τα δεδομένα πτήσης του.

Η ομάδα μας διακρίθηκε με το βραβείο “Most Professional Team” ενώ δικαίως το μεγάλο βραβείο και την πρόκριση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό Cansat 2023 κέρδισε η ομάδα V-SPACE. Παιδιά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά και σας ευχαριστούμε και για την συνεργασία! Καλή επιτυχία!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υποστηρικτές μας σε αυτή την προσπάθεια:

Και τέλος τους διοργανωτές και εθελοντές του διαγωνισμού Cansat in Greece για την αξέχαστη εμπειρία που μας χάρισαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *